Een beter geluid uit jou televisie?

De meeste moderne televisies zijn zo plat dat er niet veel ruimte overblijft voor krachtige luidsprekers, wat helaas resulteert in een minder goede geluidskwaliteit. 
U bent daarom op zoek naar een manier om het geluid van je televisie te verbeteren? Dan biedt een soundbar hierbij uitkomst. Maar, wat zijn precies de voordelen van een soundbar voor jou?

Soundbar informatie

Een soundbar, een langwerpige speaker die het TV geluid naar een hoger niveau tilt. Met zijn eigen versterker die de ingebouwde speakers aanstuurt, zorgt de soundbar voor een meeslepende audiobeleving bij elke kijkervaring. Naast een indrukwekkend geluid, bieden hoogwaardige soundbars een scala aan extra mogelijkheden en aansluitingen. Ze zijn in staat om de nieuwste surroundformaten, zoals Dolby Atmos en DTS:X, moeiteloos weer te geven, waardoor je een meeslepende luisterervaring krijgt die je diep in de actie trekt.

Soundbars zijn in staat om de nieuwste surroundformaten, zoals Dolby Atmos en DTS:X, moeiteloos weer te geven, waardoor je een meeslepende luisterervaring krijgt die je diep in de actie trekt.

 

Dankzij de HDMI e-Arc koppeling tussen je TV en soundbar, heb je slechts één HDMI-kabel nodig om alles te verbinden, wat zorgt voor een opgeruimde en efficiënte installatie. Door deze naadloze koppeling met alle moderne Smart TV’s wordt het installatieproces dus vrij eenvoudig. Met deze veelzijdigheid en gebruiksgemak bieden soundbars een overtuigende combinatie van kwaliteit, functionaliteit en gemak voor elke thuisbioscoop-liefhebber.

Via netwerkverbindingen of een Bluetooth bieden de luxere soundbars toegang tot internet radio en populaire streamingdiensten zoals Spotify, Tidal en Qobuz. Met behulp van de speciale app van de fabrikant kun je eenvoudig je favoriete muziek rechtstreeks via de soundbar afspelen, waardoor je heerlijk geniet van je favoriete muziek, terwijl de TV uit staat.

Voor een meeslepende bioscoopervaring in je eigen woonkamer is het toevoegen van extra (draadloze) speakers achterin de ruimte een serieus te overwegen optie. Topmerken zoals Sonos, Samsung en Bluesound bieden deze mogelijkheid, waardoor je kunt genieten van een ongekend realistische surroundervaring. Deze extra speakers zijn vaak uitgerust met een ingebouwde versterker en communiceren draadloos of via een UTP-netwerk met de soundbar en TV. Door ze achter de luisterpositie te plaatsen, wordt een optimale surroundweergave gerealiseerd die je volledig onderdompelt in de actie.